Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κάλεσε να πάρει θέση, για το ζήτημα του επανελέγχου των συμβάσεων στο δημόσιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποκάλυψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», πως το υπουργείο του διαθέτει «βάσιμες πληροφορίες ότι αρκετές συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με παράτυπο τρόπο».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε καμία δεξαμενή (απολύσεων), ψάχνουμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας» και σημείωσε ότι «οι υπάλληλοι που δεν θα συνεργαστούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις. Έχουμε μια ψηφισμένη διάταξη από τη Βουλή που λέει το αυτονόητο: να επανελέγξουμε μετατροπές συμβάσεων για να δούμε αν έγιναν με νόμιμο τρόπο».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, επίσης, ότι «η συζήτηση για το Δημόσιο ξεπερνά πλέον κατά πολύ τη στείρα συζήτηση περί απολύσεων και διαθεσιμότητας. Τα προβλήματα του δημοσίου είναι πολύ πιο σύνθετα. Η συζήτηση με την τρόικα γίνεται επί αυτών των ζητημάτων και όχι επί ποσοτικών στόχων, που έτσι και αλλιώς κλείνουν στο τέλος του 2014».

Τόνισε δε ότι «υπάρχει κόπωση, κανείς δεν είπε ότι το έργο που κάνουμε είναι εύκολο», ενώ εκτίμησε πως «είμαστε στα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου και πρέπει να βρούμε την ενέργεια για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της προεδρικής εκλογής, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να συζητηθεί επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει κανονικά, το 2015. Υπάρχει θεσμική τάξη στη χώρα, η οποία πρέπει να τηρείται».

Τέλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος» και υπογράμμισε ότι πρέπει να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που «να εκφράζει την καλή, την εξωστρεφή, την ευρωπαϊκή πλευρά της Ελλάδας. Να μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό και να ενώνει τους Έλληνες».