Η Νέα Δημοκρατία μέσω του «Παρατηρητηρίου fake news» απαντάει στις «βολές» που υπήρξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με λάθη στην πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ για τα self test.

Συγκεκριμένα στα social media υπήρξαν φωτογραφίες από την πλατφόρμα των φαρμακοποιών για τα self test, όπου έδειχναν ορθογραφικά λάθη στις κατηγορίες της σελίδας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσαν στα δικά τους προφίλ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Παρατηρητήριο» της Νέας Δημοκρατίας αυτό συνέβη λόγω του google translate το οποίο μεταφράζει από ελληνικά σε ελληνικά.

Το Παρατηρητήριο της ΝΔ λέει χαρακτηριστικά «Μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε με fake news για την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορηγήσή τους.

Από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ».

TAGS