Σκληρή προσωπική επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας. Με συνέντευξή του στους Financial Times που αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υψώνει τους τόνους.

«Η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη» είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους δημοσιογράφους που πήραν τη συνέντευξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως στους ευρωπαϊκούς κύκλους έχει γίνει πλέον αποδεκτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά το κλίμα των συνομιλιών του Αλέξη Τσίπρα εκτός συνόρων και κάνει λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον, πέραν των πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων, και από τα διεθνή ΜΜΕ. Το κοινό συμπέρασμα που προκύπτει από τις επαφές αυτές, τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι “στους ευρωπαϊκούς κύκλους έχει γίνει πλέον αποδεκτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό προκαλεί αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή κλίματος και συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να ανατραπεί η σημερινή αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική της λιτότητας που επιβάλλεται στην ΕΕ”.