Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη και για το ύψος των χρήματων που απέσπασε o παρουσιαστής.

Ο κ. Βρούτσης περιγράφοντας τα γεγονότα αναφέρθηκε σε απειλές του παρουσιαστή, με την ιστορία να ξεκινάει τον περασμένο Δεκέμβριο: «Εκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα».

Στη συνέχεια ο τέως υπουργός Εργασίας πρόσθεσε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, έγιναν από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος».

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του παρουσιαστή στο υπουργείο: «Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου».

Όσο για το ποσό που απέσπασε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Βρούτσης είπε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και “φρενάρισε” ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ» με τον πρώην υπουργό να υπολογίζει τα χρήματα κοντά στις 200.000 ευρώ.

TAGS