Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα διαπραγματεύσεων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι, μετά τη συνένωση των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ελληνικής αποστολής στο ΟΟΣΑ στο Παρίσι όπου γίνονται οι συναντήσεις ο Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε :«Είχαμε ακόμη μία ημέρα παραγωγικών συζητήσεων με τους υπουργούς. Θα συνεχίσουμε κάνοντας μια επισκόπηση αύριο το πρωί. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την τρόικα εξετάσθηκαν ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο οργανόγραμμα της δημόσιας διοίκησης, η μείωση διοικητικών βαρών και η απλούστευση διαδικασιών, αλλά και το σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ικανοποιημένα από την πορεία των συζητήσεων τη δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων εμφανίσθηκαν στελέχη της ελληνικής αποστολής.