Να διαχωρίσει η Ελλάδα τη θέση της από τις κυρώσεις της Ε.Ε. ενάντια στη Ρωσία ζητεί η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας “μονόδρομο” για τους αγρότες την διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους, με διάθεση των αδιάθετων ποσοτήτων για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

Σε σχετική ανακοίνωση των ευρωβουλευτών, με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας στην επιστολή που του είχαν απευθύνει για τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, «οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις απώλειες που υπέστησαν, είναι «στον αέρα».

Όπως σημειώνουν στην απάντησή του σχετικά με τις ενέργειες που θα προχωρήσει η Ε.Ε., «ο αρμόδιος Επίτροπος επικαλείται τη σύσταση μιας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας, τις συσκέψεις εμπειρογνωμόνων, και αναφέρεται γενικώς σε μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης, και μείωσης της προσφοράς». «Μήπως άραγε αυτό σημαίνει νέες χωματερές;», διερωτώνται οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες «να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στα ευρωενωσιακά όργανα, ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, που παραπέμπουν ουσιαστικά το πρόβλημα στις καλένδες».