Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από το πρόγραμμα διάσωσης, πέρασε από τη Βουλή με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ, τα άρθρα 221 (για τα ταμεία των ενστόλων), 226 και 227 (για το «πόθεν έσχες») ψηφίστηκαν με 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά, ενώ τα άρθρα 223, 224, 225, 228, 229 και 230 (για το «πόθεν έσχες») με 50 ψήφους υπέρ, 39 κατά και 8 «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησε να αντικατασταθεί, καθώς είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του για τις αλλαγές στα ταμεία των ενστόλων, έχοντας υπάρξει άλλωστε στο παρελθόν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, είχε ανακοινώσει τη διατήρηση του καθεστώτος δημοσίευσης προκηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, μετά από έντονες αντιδράσεις και βουλευτών προσκείμενων στην κυβέρνηση.

Επίσης, οι υπουργός ανακοίνωσε την απαλλαγή από την απόδοση ΦΠΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις οι οποίες το 2013 παρουσίασαν τζίρο που δεν ξεπερνούσε τις 10.000 ευρώ, καθώς και την επαναφορά στα περυσινά επίπεδα των αποτιμήσεων γης στον ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού.