Το διαβατήριο για την έλευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ αποτελεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν την Πέμπτη με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου συμφωνήθηκε ότι από την ώρα που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο νόμος με τα προαπαιτούμενα, σε διάστημα 2 – 3 ημερών θα συνεδριάσει το EuroWorking Group με τηλεδιάσκεψη, όπως γίνεται συνήθως, ώστε να αποδεσμευτεί η δόση, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων».

Ο φετινός Αύγουστος είναι ο χειρότερος μήνας του έτους όσον αφορά τη εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Οι συνολικές υποχρεώσεις για ομόλογα που λήγουν, τόκους και αποπληρωμή κεφαλαίων που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο του πρώτου δανείου από το ΔΝΤ αγγίζουν τα 6,7 δισ. ευρώ.

Πρόβλημα, πάντως, δεν υπάρχει, καθώς ακόμα και αν η δόση εκταμιευθεί μετά τις 15 Αυγούστου, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει τα χρήματα για να καλύψει τις αυξημένες υποχρεώσεις του Δημοσίου, δεδομένης της άντλησης 1,5 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης τριετών ομολόγων τον Ιούλιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.