Τους επικεφαλής των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των ενστόλων, που πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη, συνάντησε πριν από λίγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς και Σταύρος Κοντονής συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή, με Ομοσπονδίες Eνστόλων και από την πλευρά των ενστόλων, οι επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) Χρ. Φωτόπουλος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) Γιάννης Κατσιαμάκας, της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) Δημ. Σαϊτάκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) Γ. Δριβάκος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) Δημ. Σταθόπουλος.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ο «ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων» και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 221, το οποίο, όπως είπε, «δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις. Το άρθρο αυτό ακυρώνει συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιορίζει την ελευθερία επιλογής των ασφαλισμένων».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενώ φέρνει στη Βουλή το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, την ίδια στιγμή «εκθειάζει και κολακεύει τους ενστόλους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων».

Και συνέχισε:

«Με την πολιτική της αυτή η κυβέρνηση επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, κάνοντας ένα ακόμα ρουσφέτι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο. Πριμοδοτεί την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος.

Αυτό που προωθεί δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης. Και, επιπλέον, είναι μια νέα, μετά το PSI, νομοθετημένη υφαρπαγή των όποιων αποθεματικών απέμειναν στα υγιή ταμεία.
Με την εξαΰλωση των συντάξεων και των εφάπαξ στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιβάλλει αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που γονάτισαν με το βενιζέλειο PSI και που η ίδια αποτελειώνει με τη μνημονιακή πολιτική της».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.