Στην Κουμουνδούρου η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών είναι πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον πειρασμό της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μετά το τέλος της πανδημίας και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας μάλιστα έτοιμο τον βασικό κορμό της πολιτικής που θα εξαγγείλουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα εξαγγείλει μεταξύ άλλων, γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων, προσλήψεις σε υπηρεσίες που κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν εύρυθμα (όπως π.χ. στον ΕΦΚΑ) επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων εργασίας, μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα βασικά προϊόντα, διπλασιασμό του επιδόματος παιδιού για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του, πλήρη εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου, αποκλεισμό από τις πολιτικές στήριξης όσων επιχειρήσεων διαπιστωθεί ότι φοροδιαφεύγουν ή εκμεταλλεύονται τους επονομαζόμενους «φορολογικούς παραδείσους», προοδευτική κλίμακα φορολόγησης των φυσικών προσώπων με επανεξέταση όλων των εισφορών, των τελών και των φόρων που μπήκαν τα χρόνια των μνημονίων, η αύξηση των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας από το 2% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 4,1% σταδιακά εντός της επόμενης τετραετίας, ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών που οφείλονται στην πανδημία, μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσους ιδιοκτήτες κατέχουν μικρή ή μεσαίου μεγέθους ακίνητη περιουσία, καθολική εφαρμογή της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης αλλά και η πλήρης εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής, θεσμική αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Τεχνών και Πολιτισμού για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής σε πολιτιστικό επίπεδο,

Τις προτάσεις έχει επεξεργαστεί μια ομάδα καταρτισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος κινείται σε τέτοιες περιπτώσεις σε συνεννόηση με τον οικονομικό σύμβουλο του προέδρου του κόμματος, τον κ. Παναγιώτη Κορκολή. Ήταν η ίδια ομάδα που επεξεργάστηκε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα εισρεύσουν από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Το νέο αυτό προεκλογικό πρόγραμμα αναμένεται να εγκριθεί από την προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο – εννοείται εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.