Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται τελικά να υπάρξει δομή για τη μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στον Έβρο έδωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 το μέλος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η αρχική σκέψη ήταν να δημιουργηθεί όντως στην ακριτική περιοχή μια κλειστή δομή καταγραφής μεγάλης χωρητικότητας. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αφού οι πολίτες αντιδρούν το θέμα θα επανεξεταστεί.

Κληθείσα να σχολιάσει τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μηταράκη στον Έβρο, σημείωσε ότι «τα ακραία συνθήματα που ακούστηκαν κατά της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να ακούγονται καθώς αποτελούν ποινικό αδίκημα».

Τέλος, αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, η υφυπουργός τόνισε ότι «είναι σχεδόν μηδενικές» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση διαχωρίζει τους μετανάστες από τους πρόσφυγες. Οι μετανάστες πρέπει να φύγουν και οι πρόσφυγες θα πρέπει να λάβουν την προστασία του κράτους έως ότου λήξουν οι έκτακτες συνθήκες στις χώρες τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.