Για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μίλησαν σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Πέμπτη (4/2) η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες για βία και παρενόχληση, η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι χρειάστηκε να υπάρξει μια γυναίκα που θα σπάσει το τείχος σιωπής και τόλμησε να μιλήσει για κάτι που μπορεί να έχουν υποστεί και άλλες γυναίκες, οι οποίες αισθάνονταν για πολλά χρόνια ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν.

«Αυτό είναι το θετικό της περιόδου αυτής, ότι μπορούμε να ξέρουμε πλέον ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο, ότι πρέπει να τολμήσουμε να μιλήσουμε και ότι δεν πρέπει όλα αυτά τα γεγονότα να καλύπτονται από τη σιωπή και από την ντροπή του θύματος, που νοιώθει σχεδόν σαν θύτης» επεσήμανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Mega.

«Κατά τη γνώμη μου, οποιαδήποτε γυναίκα έχει υποστεί οποιουδήποτε είδους κακοποίηση πρέπει να μιλήσει και να δώσει τη δύναμη και σε άλλες γυναίκες» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι αρκετά ισχυρό.

Ζαχαριάδης: Καλά θα κάνουν όσοι έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές να βγουν να μιλήσουν

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σημείωσε πως «δεν έκαναν απλά καλά όσοι και όσες μίλησαν, έκαναν άριστα. Και καλά θα κάνουν όσοι έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές, κάθε είδους βία και παρενόχληση, να βγουν να μιλήσουν».

«Χρειάζεται μια διαρκής κοινωνική επαγρύπνηση, μια επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Να ξεκινήσουμε από σήμερα και να μην αφήσουμε ποτέ κανέναν να ενοχλεί, να παρενοχλεί, να βιάζει και να παραβιάζει, ασκώντας εξουσία» υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης, προσθέτοντας πως όπου κρίνεται αναγκαίο θα πρέπει να παρεμβαίνει και η Δικαιοσύνη.

«Αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά και μιλάνε για τέτοια ζητήματα, θα πρέπει από το να τους επιτίθονται κάποιοι, να τους προστατεύουν, γιατί βρίσκουν το θάρρος να βγουν δημόσια να μιλήσουν για ένα θέμα που τους αφορά και να ανάψουν μια εστία ελπίδας και γνωστοποίησης προβλημάτων στην κοινωνία» είπε.

Παράλληλα, η Όλγα Κεφαλογιάννη σχολίασε πως αντιλήφθηκε και η ίδια κάποια φαινόμενα σεξισμού στην ελληνικό πολιτικό σκηνικό που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. «Μπήκα στην πολιτική σε ηλικία 30 ετών και προφανώς έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Και συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με τις ευκαιρίες που λαμβάνουν οι γυναίκες» πρόσθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο