Στο άρθρο, με τίτλο «Στη γείτονα διεξάγονται εκλογές», σημειώνεται ότι οι εκλογές έχουν αποκτήσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση, ενώ ειδική αναφορά γίνεται για τη Δυτική Θράκη, στην οποία, όπως αναφέρει η Son Dakika, «ζουν 130.000 ομογενείς οι οποίοι αγωνιούν για τα αποτελέσματα των εκλογών».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις της υποψηφίου δημάρχου Κομοτηνής, με τον ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό «Ψηφοδέλτιο Πρώτο Βήμα για την Ισότητα», Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία η τουρκική μειονότητα λαμβάνει μέρος στις εκλογές με δικό της συνδυασμό για τη δημαρχία της Κομοτηνής», δηλώνει στη Son Dakika η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και προσθέτει ότι δημιουργήθηκε ανεξάρτητο μειονοτικό ψηφοδέλτιο καθώς «διαπιστώσαμε ότι δεν εφαρμόσθηκε μέσα στα όρια του δήμου Κομοτηνής πραγματική ισότητα».

«Οι διαφορές μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών χωριών μεγαλώνουν και ακόμη ότι οι τουρκικές γειτονιές έχουν μείνει πενήντα χρόνια πίσω σε σχέση με τις γειτονικές ελληνικές γειτονιές», τονίζει η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και σημειώνει πως «οι αδικίες σε βάρος των Τούρκων αυξάνονται.

Η Μουσταφάογλου θέτει ως στόχο «τη συσπείρωση της δυναμικής του 38% σε ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι Τούρκοι να δώσουν την ψήφο τους στο συνδυασμό».

«Θέλαμε αυτή τη φορά να συμμετάσχουν όλοι οι Τούρκοι υποψήφιοι σε αυτή τη λίστα, επιθυμούσαμε να μην υπάρχει κανείς τούρκος υποψήφιος σε άλλο ελληνικό ψηφοδέλτιο. Αν δεν μπορέσαμε να το επιτύχουμε σε αυτές τις εκλογές, σημειώσαμε όμως ένα πρώτο βήμα», τονίζει και εκφράζει την επιθυμία της «όλες οι ψήφοι των Τούρκων να διοχετευθούν στο συνδυασμό της». Πηγή: tvxs.gr

Σημειώνεται ότι η Σιμπέλ Μουσταφάογλου είχε κατέβει το 2006 ως υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος της Γκιουλ Καραχασάν με το ΠΑΣΟΚ.