«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην καθυστερήσει η μερική κανονικότητα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς.

Όπως είπε: «ο μηχανισμός λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο, η αύξηση του ρυθμού του εμβολιασμού θα κριθεί από τις παραδόσεις των δόσεων του εμβολίου.  Αυτή τη στιγμή γίνονται περισσότεροι από 17.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 270.000 συμπολίτες μας, ξεπερνώντας τον στόχο των 200.000 που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Επιπλέον ακολουθούμε με συνέπεια την ορθή στρατηγική διασφάλισης της δεύτερης δόσης, για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει ήδη την πρώτη».

Το ρωσικοκινεζικό εμβόλιο

«Κινούμαστε στο πλαίσιο της Ευρώπης, όπως κάθε κυβέρνηση έτσι και η δική μας θα κάνουμε το καλύτερο» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις ενέργειες της κυβέρνησης σε περίπτωση που το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο να λάβουν έγκριση από τον ΕΜΑ.

«Το σύστημα ακορντεόν έχει θετική πλευρά»

«Η τακτική του ακορντεόν έχει μια πολύ θετική πλευρά. Το ακορντεόν ανοίγει και κλείνει. Σημαντικό να ξέρεις πότε θα ανοίξεις και πότε θα το κλείσεις το ακορντεόν.

Αυτό θα γίνεται πάντα με βάση τα δεδομένα που έχεις και λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.