Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, τόνισε πως «η Ελλάδα πιστεύει στην Ευρώπη, μιαν Ευρώπη όμως, που θα είναι αλληλέγγυα στους λαούς της» κάνοντας τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών, από τα 28 μέλη της ΕΕ, ο κ.Γεροντόπουλος υπενθύμισε ότι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της ελληνικής Προεδρίας «ήταν τα θέματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της συνοχής και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης της σταθεροποίησης και της εμβάθυνσης της ΟΝΕ».

Χαρακτηριστικά, ο Έλληνας αξιωματούχος ανέφερε ότι στη διάρκεια του εξαμήνου «ολοκληρώθηκαν 67 σοβαρές πολιτικές συμφωνίες», ενώ υπογράμμισε τη σημασία προώθησης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που σημειώθηκε «στην κατεύθυνση της χρηματοπιστωτικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα: στις Τράπεζες (μέσω μιας ιστορικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και στις κεφαλαιαγορές».

Υπογραμμίζοντας τέλος, ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία, όπου «τα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας, η έξαρση της φτώχειας, η απομάκρυνση και ο αποκλεισμός αυξανόμενων τμημάτων του πληθυσμού της Ε.Ε. από τον ενεργό κοινωνικό ιστό, έχουν θέσει την ΕΕ σε κατάσταση συναγερμού» ο κ.Γεροντόπουλος υπενθύμισε αναλυτικότερα το έργο της ελληνικής Προεδρίας, που επεκτάθηκε και στους τομείς: της Ενέργειας, της Βιομηχανικής Πολιτικής, των Μεταφορών, της Αλιείας, των τηλεπικοινωνιών και υποδομών, της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.