Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με δύο ζητήματα της επικαιρότητας εξαπολύει η ΚΝΕ. Αφορμή αποτέλεσαν οι αλλαγές στα ΑΕΙ με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αλλά και το νέο σχέδιο για τη διαχείριση των δημόσιων συναθροίσεων.

Η Νεολαία του ΚΚΕ δημιούργησε ένα βίντεο, στο οποίο προβάλλονται στιγμές από τη γνωστή ελληνική κωμωδία «Η Χαρτοπαίχτρα», με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται η σκηνή στην οποία η «Αλέκα Οικονομίδου» εισάγεται στον κόσμο του… παππά, του γνωστού παιχνιδιού με την τράπουλα.

Η ηθοποιός ρωτά, «πώς παίζεται ο παππάς» για να εμφανισθεί ο Νίκος Φέρμας ως «Βάγγος Καψούρης» και να πει με το γνωστό του ύφος: «Εδώ ο παππάς, εκεί ο παππάς, πού είναι ο παππάς;». Στο σημείο αυτό εμφανίζεται η φωτογραφία του καταζητούμενου στελέχους της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ενώ περνά μια λεζάντα η οποία γράφει: «Πού είναι ο Παππάς;».

Ακολουθεί άλλο απόσπασμα, με την πρωταγωνίστρια να μην βρίσκει το χαρτί, για να εμφανιστεί μία εικόνα από άνδρες των ΜΑΤ μπροστά από το κτίριο της Ακαδημίας με τη λεζάντα «30 εκατ. ευρώ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία».

Στο επόμενο απόσπασμα, που η Ρένα Βλαχοπούλου χάνει ξανά στο παιχνίδι, άνδρες της Αστυνομίας εμφανίζονται μπροστά από διαδηλωτές, με τη λεζάντα γράφει αυτήν τη φορά: «Απαγόρευση Συναθροίσεων».

«Αντί η κυβέρνηση να δίνει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, να απαγορεύει τις συναθροίσεις και να εντείνει την καταστολή στον λαό και τη νέα γενιά, που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση, μήπως καλύτερα να βάλει τους ειδικούς φρουρούς να βρουν πού κρύβονται οι εγκληματίες-ναζί της Χρυσής Αυγής; Λέμε τώρα…», αναφέρει η ΚΝΕ στο σχετικό σποτ.

Δείτε το βίντεο: