Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα πήραν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα περάσει και πάλι το κατώφλι του Εφετείου στις 10 Ιουλίου ενώ μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 9 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η απολογία του Νίκου Μίχου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε: «Για δύο κυνηγετικά όπλα που είχα με άδεια, θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να μου πουν ότι τα είχα για να τροφοδοτώ εγκληματική οργάνωση, κατηγορία που σηκώνει μέχρι και 20 χρόνια φυλακή. Αυτό δεν είναι δίκαιη δίκη, αυτό είναι κανιβαλισμός». Και πρόσθεσε: «Θεωρώ πιο τίμιο να μου πουν ότι πήραν εντολή από το Σαμαρά να με κλείσουν στη φυλακή και όχι να στήνουν αυτές τις γελοίες και σαθρές κατηγορίες».

Από την πλευρά του ο Νίκος Μίχος, σημείωσε: «Πρόκειται για ένα πιστόλι που κατείχα παράνομα αλλά λόγω της δουλειάς μου. Τώρα μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;».