Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας «για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου», προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη μετά την αποχώρησή της, που ακολουθήθηκε από την αποχώρηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το θέμα των λαϊκών αγορών υπήρξε επεισόδιο το μεσημέρι όταν η Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ αντέδρασε φωνάζοντας στην επισήμανση της κ. Πιπιλή ότι τα πειθαρχικά συμβούλια καθυστέρησαν να ελέγξουν πειθαρχικά και να εκδώσουν αποφάσεις για «λαμόγια στο Δημόσιο και παιδεραστές εκπαιδευτικούς».

Μετά το επεισόδιο αποχώρησαν από την αίθουσα η κ. Πιπιλή και η κ. Φούντα, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, κάλεσε την κ. Μακρή «να σταματήσει να δίνει παραστάσεις για τα blogs και τα κανάλια», «να πάει καμία βόλτα» και «να κάνει τη χάρη στην Επιτροπή που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της». «Εδώ θα μείνω για να σας ενοχλώ» επέμεινε η κ. Μακρή προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή Νίκου Κυριαζίδη (ΝΔ) που της είπε ότι «εδώ είναι κοινοβούλιο και όχι φρενοκομείο».

Κατόπιν αυτών η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Φούντα, σε επιστολή της προς τον κ. Μεϊμαράκη εκφράζει τη σφοδρή της δυσαρέσκεια για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, που -όπως λέει- κατακλύζονται από αντεγκλήσεις βουλευτών, με απαράδεκτους όρους, χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Αφού αναφέρει ότι αναγκάστηκε με μεγάλη της λύπη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου «καθώς οι διαξιφισμοί ανάμεσα σε βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και κόσμιου διαλόγου» εκφράζει την πεποίθηση ότι «την ίδια άποψη έχουν πολλοί συνάδελφοι βουλευτές που αγανακτούν με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, οι οποίες δεν τιμούν επ’ ουδενί τον κοινοβουλευτικό μας πολιτισμό και τη δημοκρατική μας κουλτούρα».

«Συχνά, αισθανόμαστε ότι πλέον υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων: Αυτοί που δημιουργούν εντάσεις προς χάριν δημοσιότητας και αυτοί που υπομένουν σιωπηλά» τονίζει η κ. Φούντα και, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει:

«Είμαι βέβαιη πως θα προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».