Αναγκαία μεν αλλά επώδυνη δε χαρακτηρίζει ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Μανωλάκος την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες για όσους κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα από τον Μάιο και μετά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο κ. Μανωλάκος επεσήμανε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν υποστεί μια υποστελέχωση προσωπικού αλλά και μέσων. «Η κυβέρνηση, τόνισε, εξήγγειλε έξι προτάσεις τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα στις οποίες είναι η αύξηση της θητείας, η εθελοντική στράτευση γυναικών και η υποχρεωτική στράτευση στα 18, την οποία και στηρίζω».

Πρόσθεσε δε, ότι «η απειλή της Τουρκίας» που βρίσκεται απέναντι μας, βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών», ενώ αναφερόμενος στον επικείμενο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με τη γειτονική χώρα σε λίγες ημέρες επεσήμανε πως σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διερευνητικές επαφές Αθήνας και Άγκυρας, δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει η τελευταία. «Η Τουρκία είναι απέναντι και είναι έτοιμη» ήταν τα λόγια του.

Τέλος, κατηγόρησε την Άγκυρα πως εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό προς όφελός της στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Τουρκία έκανε επίθεση φιλίας στην Ευρώπη, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει καθώς είναι απομονωμένη, αλλά αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα» όπως είπε.