Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι Έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, ως βουλευτής επικρατείας στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία. Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού Networks (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

  • Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.
  • Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγράψει πάνω από 60 άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά στο αντικείμενο της διοικητικής επιστήμης.
  • Το επιστημονικό έργο του έχει λάβει πάνω από 5.400 αναφορές παγκοσμίως, σύμφωνα με το Google Scholar.
  • Η εξαιρετική επίδοση του Καθηγητή Ταραντίλη έχει αναγνωριστεί από τους φοιτητές του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και αυτό αντανακλάται από τα δεκάδες βραβεία διδασκαλίας που έχει λάβει.
  • Έχει συμμετάσχει επίσης σε σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών/ερευνητικών έργων και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων οργανισμών.
  • Έχει διατελέσει Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία την περίοδο Ιανουαρίου 2017 έως και τις εκλογές του Ιουλίου 2019.