Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε προαναγγείλει ότι θα εμβολιαστεί πως θα εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό αύριο, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, αυτό θα συμβεί στις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όπως είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα αυτό και με το προσωπικό παράδειγμα για την αναγκαιότητα μαζικού εμβολιασμού όλων. Ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει από όλο τον πληθυσμό, χωρίς όμως να αποτελέσει ή να αποκρύψει ή να γίνει το άλλοθι για την αναγκαιότητα της θωράκισης, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σήμερα, τώρα που μιλάμε, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους , αφού ο εμβολιασμός θα είναι μακρόχρονη σχετικά -έτσι κι αλλιώς- διαδικασία».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας είχε τονίσει πως «χωρίς τα κατάλληλα μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για τον μαζικό εμβολιασμό του κόσμου υπονομεύεται. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε και βεβαίως θα δώσουμε το “παρών”».