Το… μοντέλο των Χριστουγέννων θα ακολουθηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, ελέω κορονοϊού. Έτσι λοιπόν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακούσει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς το πρωινό της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου στο γραφείο του διαδικτυακά, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή και θα ανταλλάξει ευχές με τα μέλη συλλόγων και φορέων.

Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν για μια ακόμη φορά οι βρακοφόροι της Κρήτης, του νησιού δηλαδή από το οποίο κατάγεται ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

Το δυσάρεστο νέο είναι ότι τον περασμένο Απρίλιο απεβίωσε ο επί χρόνια πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Στέλιος Κιαγιαδάκης, μετά από μάχη που έδωσε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ήταν ο άνθρωπος που είχε θέσει ως σκοπό της ζωής του να μεταλαμπαδεύσει όπου γης την κρητική κουλτούρα, τη μουσική και τους χορούς του νησιού.

Σε κάθε εθνική επέτειο και γιορτές της ορθοδοξίας, φρόντιζε μαζί με τους μουσικούς και τους χορευτές να… γεμίζει Κρήτη το Μέγαρο Μαξίμου και την Προεδρεία της Δημοκρατίας, στεκόμενος δίπλα σε κάθε πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας