Τη στροφή της Ελλάδας από την ύφεση στην ανάπτυξη υπογραμμίζει ο Κωστής Χατζηδάκης σε επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ με την οποία πραγματοποιεί απολογισμό του έργου του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα ανέβηκε σε ανταγωνιστικότητα και έχει ξεκινήσει να προσελκύει περισσότερες επενδύσεις. Φέτος γυρνάει πια από την ύφεση στην ανάπτυξη. Το παραδέχονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν ξεκινήσει να πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να αποχαιρετήσει την κρίση και να ανοίξει, με τη βοήθεια όλων μας, μία νέα σελίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Στον απολογισμό του, ο κ. Χατζηδάκης στέκεται, μεταξύ άλλων, στην τρίτη θέση που κατέχει πλέον η Ελλάδα στην απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ, στην επανέναρξη των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, στην ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου, στην έγκριση της πρότασης της Ελλάδας για το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 και στις νομοθετικές ρυθμίσεις για συγκεκριμένες αγορές στις οποίες βελτιώθηκαν οι συνθήκες ανταγωνισμού.