Για αντιφάσεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2021.

Όπως τόνισε, «η αξιωματική αντιπολίτευσης μας λέει από τη μια πλευρά ότι δεν θα ψηφίσει τα εξοπλιστικά στον προϋπολογισμό αλλά την ίδια στιγμή ζητά σκληροπυρηνική εξωτερική πολιτική με ό,τι αυτό σημαίνει. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας πυροβολεί τον ορθό λόγο αφού ζητάει όσον αφορά την οικονομία να αδειάσουμε τα ταμεία και να αυξήσουμε το χρέος, ενώ την ίδια ώρα μας λέει και πως θα πρέπει να βελτιώσουμε το λόγο ΑΕΠ προς χρέος».

Παράλληλα απαντώντας στην κριτική όσον αφορά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε πως «ή θα πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία και θα ακούσουμε την επιστήμη ή θα υποστεί ζημιά η οικονομία που θα την αναπληρώσουμε ακολούθως. Ο λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν λόγος καταστροφικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με αυταπάτες και αντιπολιτεύεται με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής».

Επεσήμανε δε, ότι ο κ. Τσίπρας «δεν κατέθεσε ούτε μία εποικοδομητική πρόταση» και τον κάλεσε να απαντήσει αν διαφωνεί με την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, για τη μείωση της φορολογίας και μια σειρά άλλων κυβερνητικών αποφάσεων.

Απαντώντας μάλιστα στις αιχμές ότι η κοινωνία έχει εγκαταλείψει την κοινωνία, τόνισε ότι «αγορές, μεγάλες επιχειρήσεις και ευρωπαϊκοί θεσμοί εμπιστεύονται την κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι η χώρα δανείζεται με ιστορικό χαμηλό όσον αφορά τα επιτόκια ενώ έχουμε εξασφαλίσει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πραγματική οικονομία, ότι σε λιγότερο από 8 μήνες ψηφιοποιήθηκε ολόκληρο το κράτος και πολύ σύντομα 1000 υπηρεσίες θα έχουν συνολικά ψηφιοποιηθεί.

«Κατά τον Τσίπρα όλα αυτά συνιστούν αποτυχία. Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Ο προϋπολογισμός θα φέρει ανάπτυξη με ρεαλιστικούς όρους» ήταν τα λόγια του.