Αλλαγή «φρουράς» σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον απελθόντα υφυπουργό Αθανάσιο Δαβάκη να παραδίδει στον επανελθόντα Ιωάννη Λαμπρόπουλο.

Αποχαιρετώντας τον κ. Δαβάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μίλησε για τον «εξαιρετικό» συνεργάτη, «τον δημόσιο άνδρα που προσέφερε χρήσιμες υπηρεσίες στη συλλογική προσπάθεια που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, έχει στόχο να συμβάλλει να πάει καλύτερα η πατρίδα». «Ο κ. Δαβάκης αποτέλεσε πυλώνα συνεργασίας στα θέματα που από κοινού χειριστήκαμε» πρόσθεσε. Καλωσόρισε δε τον κ. Λαμπρόπουλο λέγοντας ότι «επιστρέφει σε ένα γνώριμο περιβάλλον».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τους κοινούς αγώνες των δύο συναδέλφων και «φίλων» στο κοινοβούλιο. Σημειώνεται ότι αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί τη Ρουμανία.

Στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην προ έτους απόφαση του πρωθυπουργού με την οποία τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Συμπλήρωσε δε ότι «σέβομαι την προνομία του πρωθυπουργού που έκρινε ότι έπρεπε να με αντικαταστήσει».

Παράλληλα, εξέφρασε τη «μεγάλη λύπη του» γιατί μετά από 20 χρόνια κοινοβουλευτισμού ανέλαβε πριν από 1 χρόνο τα καθήκοντα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και τώρα αποχωρεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «όχι από ένα οποιοδήποτε υπουργείο, αλλά το καμάρι και τη δόξα του ελληνικού έθνους, το καύχημα και την ασπίδα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Δαβάκης εξήρε το επίπεδο συνεργασίας του με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου. Απευθυνόμενος «νοερά», όπως είπε, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε την τιμή να συναντήσει κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του σε μονάδες ανά την επικράτεια, αφού εξήρε την προσφορά τους προς την πατρίδα, διαβεβαίωσε ότι «θα αγωνιστούμε για να περάσουν τα δύσκολα, και θα περάσουν».

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας απενεμήθη στον κ. Δαβάκη η διαμνημόνευση του Σταυρού της Αξίας και Τιμής Α’ Τάξεως. Επιπλέον, του απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πλην του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος επισκέπτεται από σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.