«Δεν φοβόμαστε», υπογράμμισε, ο κ. Παπουτσής, τονίζοντας ότι το ζήτημα με τα ύποπτα δέματα αφορά τόσο την πολιτεία, όσο και τους πολίτες. Σχετικά με τα ύποπτα δέματα και τους φακέλους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε πως δεν προκύπτει ευθύνη των αρχών του αεροδρομίου, αλλά οφείλεται στο νομοθετικό κενό που υπάρχει στη λειτουργία των εταιριών ταχυμεταφορών και το οποίο δεν επιτρέπει πιο αποτελεσματικό έλεγχο.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της αστυνομίας. Θα κάνουμε ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Προς το παρόν η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και συνεχίζουμε. Δεν φοβάμαι, αλλά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Κι έχουμε ζητήσει και από την αστυνομία να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Όπως πρέπει να είναι και οι πολίτες, γιατί η υπόθεση της ασφάλειας είναι υπόθεση όλων. Δεν είναι υπόθεση μόνο της αστυνομίας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών και υπόθεση όλης της κοινωνίας».

Όσο για το πώς κατάφερε να ταξιδέψει το ύποπτο δέμα, δήλωσε:

«Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα, το οποίο αφορά στη λειτουργία των εταιρειών των ταχυμεταφορών. Βεβαίως δεν είναι μόνο ελληνικό το θέμα. Είναι θέμα που αφορά όλη την παγκόσμια κοινότητα, ούτε καν μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι χθες, στο CNN ήταν πρώτο θέμα τα ύποπτα δέματα, δηλαδή το θέμα της ασφάλειας των ταχυμεταφορών.
Οι δύο φάκελοι που πέρασαν και έφυγαν στο εξωτερικό, δεν πέρασαν από τις αρχές του αεροδρομίου. Ο έλεγχος γίνεται με ευθύνη των ιδίων των εταιρειών, των επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν και δικά τους αεροπλάνα μεταφοράς, ιδιωτικά αεροπλάνα. Γι’ αυτό το λόγο τίθεται ένα σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των ταχυμεταφορών. Νομίζω ότι έφθασε η ώρα και σε εθνικό επίπεδο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ελέγχων και για αυστηρότερες προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών. Αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει ένας διάλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της νομοθεσίας σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον θέλουμε να υποστηρίζουμε τη Συνθήκη Σένγκεν και πέραν αυτών και σε παγκόσμιο επίπεδο για τη συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο».