Με συναισθηματικές αναφορές στο παρελθόν της οικογένειάς του και προφανείς συμβολισμούς που απευθύνονται στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τέσσερις μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στο μνημόσυνο για τον «Γέρο της Δημοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου, στο Α’ Νεκροταφείο.

«Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι ανεύθυνες και άμυαλες πράξεις που στόχο είχαν και έχουν να πληγώσουν τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, δεν θα πετύχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Εξάλλου, κ. Παπανδρέου είπε «η σημερινή μέρα μας θυμίζει τους αγώνες του “Γέρου της Δημοκρατίας” και τόσων γενεών για να θεμελιωθεί η σταθερότητα και η δημοκρατία στη χώρα μας, απέναντι στην αυθαιρεσία, την ανομία και κάθε μορφής βία».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε, σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις με πακέτα-βόμβες, ότι οι ενέργειες αυτες δεν θα βλάψουν ούτε τους πολίτες ούτε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει αγώνα για να προστατεύσει το δικαίωμα κάθε πολίτη στην ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε, μάλιστα, τα όσα είπε με τους αγώνες του παππού του, Γεώργιου Παπανδρέου, για την εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα, απέναντι στη βία και την κάθε μορφής αυθαιρεσία, λέγοντας ότι «η δημοκρατία και πάλι θα νικήσει».