Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη γιατί μέσα από αυτή θα διορθώσουμε τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει», τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια. «Αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμη την πολιτική σταθερότητα ως «κλειδί» για την πορεία της χώρας. «Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια», σημείωσε.

«Είναι ευχάριστα αυτά», αποκρίθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε «όλα να πάνε κατ’ ευχή, να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων».

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Παπούλια για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης. Υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου, επισήμανε.

«Αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Σαμαράς.