«Ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να παρευρεθεί χθες στη Βουλή καθώς δεν έχει περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα από τότε που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα» δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η πολιτική αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε λάθος που βρέθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας καθώς δεν είχαν περάσει οι προβλεπόμενες από τα πρωτόκολλα 14 μέρες από τότε που ήρθε σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η κίνηση του κ. Μητσοτάκη «συνιστά παραβίαση των κανονισμών του ΕΟΔΥ».

Αναρωτήθηκε δε, «μήπως υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά για τον Πρωθυπουργό από αυτά που εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα», προσθέτοντας  πως όταν η ίδια είχε κρούσμα στην οικογένειά της (ήταν θετικός στην ασθένεια ο γιος της) και είχε κάνει δύο αρνητικά τεστ, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας την είχε ενημερώσει ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έπρεπε να τηρήσει τις 14 μέρες καραντίνα πριν εμφανιστεί στη Βουλή.

«Ρωτώ λοιπόν, ο Πρωθυπουργός εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν τεθεί;» κατέληξε η κ. Γεννηματά ζητώντας υπεύθυνες απαντήσεις και υποστηρίζοντας ότι «και το καλοκαίρι, από το Μαξίμου ξεκίνησε η χαλάρωση».