Στην ομάδα Σουλτς οι ευρωβουλευτές του «Ποταμιού»

Θα ενταχθούν ως ανεξάρτητοι στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2014
16:36
27/05/2014
Στην ομάδα Σουλτς οι ευρωβουλευτές του «Ποταμιού»
2
loading

Στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ως ανεξάρτητοι θα ενταχθούν οι δύο ευρωβουλευτές που εξέλεξε «Το Ποτάμι», όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η συμμετοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης για “Το Ποτάμι” στην Ευρώπη. Εκτός αυτών, στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεσμεύτηκαν ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες. Ταύτιση επικρατεί και στην εκτίμηση, ότι σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πραγματικό αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις, η “Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών” μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο και ταυτόχρονα να συνεχίσει αποφασιστικά να αντιπαρατίθεται σε εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη».

Το κόμμα διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξει ένταξη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων Ντάνιελ κον Μπεντίτ, οι οποίοι και επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν για το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar nemiath

    Ο λύκος αρχίζει να πετάει την προβιά του... Γιατι δεν πηγαίνανε με τους πράσινους που είναι ανερχόμενη δύναμη και πολύ πιο προοδευτικοι?

  2. avatar Tsouxtra

    Εκτός απ\' της Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό......έχουμε πλέον κι ένα σοσιαλιστικό τε και δημοκρατικό ποτάμι... ! Εμ το πίνεις , εμ λούζεσαι ! Τι άλλο θες ρε νεοέλληνα για να καταλάβεις οτι κινδυνεύεις να ...σωθείς για πολλοστή φορά ? Ε μα πια ! Είσαι πολύ αχάριστος ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει