Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να επισημοποιηθεί η διαφορά με τη ΝΔ για να προχωρήσουν στην τοποθέτηση για την επόμενη ημέρα, στη Συγγρού ενεργοποιούν ήδη το σενάριο κρίσης. Η γραμμή που δόθηκε από το Μαξίμου είναι αυτή της «υπεράσπισης της κυβερνητικής σταθερότητας», ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στα αποτελέσματα των περιφερειών, όπου κυριαρχούν οι υποψήφιοι της ΝΔ.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός παραμένει ισχυρός και σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο» σημειώνει ανώτατο στέλεχος της ΝΔ, καθώς ανακούφιση έφεραν στο Μαξίμου τα ποσοστά της Ελιάς που δίνουν ελπίδα σταθερότητας στον αδύναμο κυβερνητικό εταίρο.

Πάντως όποια κι αν είναι η τελική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ -κυβερνητικού συνασπισμού, το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει με την παγιωμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής, ενός φασιστικού μορφώματος στο κέντρο ακριβώς του πολιτικού χάρτη( η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην Τρίτη θέση).

Το ΚΚΕ εμφανίζεται να κρατά τη δύναμή του, ενώ καταποντίζεται η ΔΗΜΑΡ, παρά τις αντιμνημονιακές κορώνες του τελευταίου διαστήματος. Τέλος, Το Ποτάμι κατέγραψε ένα σοβαρό ποσοστό για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, παρά το ότι δεν κατακτά την τρίτη θέση στον πολιτικό χάρτη, που ήταν και προεκλογικά ο στόχος του.