Να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και στην απόφαση για την καθημερινότητά τους τα επόμενα πέντε χρόνια ζήτησε σήμερα από τους Θεσσαλονικείς ο υποψήφιος δήμαρχος, Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Έξι-Δέκα» της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «είναι σημαντικό να έρθουν οι Θεσσαλονικείς που απείχαν την πρώτη Κυριακή, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν, όχι επειδή μπορεί έτσι να ενισχυθεί η δική μου υποψηφιότητα, αλλά για να μην αφήσουν άλλους να πάρουν τις αποφάσεις που τους αφορούν. Ζητώ να ασχοληθούν, να δουν το πρόγραμμά μας, και όποιο πρόγραμμα έχει ο κ. Μπουτάρης και να αποφασίσουν ποιος μπορεί να “τρέξει” την πόλη».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, κλήθηκε να εξηγήσει προηγούμενη δήλωσή του, περί «ηχηρού μηνύματος» των πολιτών, που «όποιοι δεν καταλαβαίνουν, ζουν αλλού». «Ήταν ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και προς τον πολιτικό κόσμο», σημείωσε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Οι πολίτες έχουν ανάγκη από πολιτικές δυνάμεις που να εστιάζουν στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους. Αν δεν καταλάβουμε εμείς, ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στην παραγωγή έργου, θα αφήσουμε ανθρώπους θυμωμένους, που θα έχουν δίκιο, να μην εστιάσουν σωστά και να κάνουν επιλογές χωρίς καθαρό μυαλό. Να μπούμε στο πρόβλημα. Να μην είμαστε αλλού».

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως «ήδη τα 2/3 των πολιτών αποδοκίμασαν την απερχόμενη δημοτική αρχή», αναδεικνύοντας και την «ομολογία αποτυχίας του νυν δημάρχου, στα βασικά του καθήκοντα, καθαριότητα, κυκλοφοριακό, ευταξία και παραεμπόριο, το οποίο, ο κ. Μπουτάρης επιπλέον ενθαρρύνει».

Ο Σταύρος Καλαφάτης ανέδειξε την παλαιοκομματική νοοτροπία του Γιάννη Μπουτάρη: «Προσπαθεί να τρομάξει τους Θεσσαλονικείς, λέγοντας ότι αν βγει δήμαρχος ο Καλαφάτης θα βαφτεί η πόλη μπλε. Περίμενα κάτι διαφορετικό από τον δήμαρχο. Από τότε που ενεπλάκη με την πολιτική, δεν μπόρεσε να αποφύγει την κομματική αρτηριοσκλήρωση, δηλώνοντας, για παράδειγμα, ότι αν νικήσει ο ίδιος, θα δικαιούται ο κ. Βενιζέλος να πανηγυρίζει ότι πήρε τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι ομολογία επιθυμίας της κομματικής υποστήριξης».

Με δεδομένο μάλιστα, ότι για την ανάδειξη δημάρχου απαιτείται η συμφωνία άνω του 50% των πολιτών, που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε: Αυτό που επιθυμώ είναι την επόμενη μέρα να πανηγυρίζει η πόλη, να πανηγυρίζουν οι Θεσσαλονικείς και κανένας πολιτικός αρχηγός. Και το χρώμα που θα κυριαρχήσει να είναι το χρώμα της Θεσσαλονίκης και κανένα άλλο».