Προβάδισμα 3,2 μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας το Πολιτικό Βαρόμετρο της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,2%, έναντι 21% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το Ποτάμι με 6,7%, η Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 3,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,3%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 4,7%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ξεπερνά – μαζί με αυτούς που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν – το 18%.

Ενδιαφέρον έχει η σύνθεση του σώματος των αναποφάσιστων, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με την έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων τοποθετείται ιδεολογικά στη δεξιά ( 13% κεντροδεξιοί και 17% δεξιοί), ενώ 21% δηλώνουν κεντρώοι και από την αριστερά 9% και 13% κεντροαριστεροί.

Στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων επιλέγει το κοινό νόμισμα (78%), έναντι ενός 15%, που προκρίνει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 45% έναντι 38% της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, σε μία λίγο βαθύτερη ανάλυση, το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία με μικρή διαφορά, έναντι ενός 32% που βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά. Το 13% των ερωτηθέντων προβλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ ένα 3% περιμένει νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά.