Ανακοίνωση για την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ όπου απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020» εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα.

Δείτε την ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου πιο επίκαιρα από ποτέ.
Η πορεία θα γίνει, όπως έχει προγραμματιστεί.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων, πάνω από τρία άτομα καθ όλη την επικράτεια και για τέσσερις ημέρες, αποτελεί πρωτοφανή πράξη παραβίασης του Συντάγματος και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της δικτατορικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και Δικαστικές Ενώσεις καταδίκασαν την πράξη αυτήν ως αντισυνταγματική.

Είναι εντελώς υποκριτικό να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Υγεία, όταν επί μήνες δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων.
Είναι εντελώς υποκριτικό να ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όταν δεν έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και δεν έχει ενισχυθεί ο στόλος των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει κάθε διεκδίκηση γνωρίζοντας ότι τα προβλήματα από την αντιλαϊκή της πολιτική φαίνονται ήδη.

Δε θα της περάσει. Είναι πλέον και ζήτημα Δημοκρατίας.

Η μοναδική απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης είναι μία:

Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως το εργατικό και λαϊκό κίνημα πάντα κάνει σε όλες τις κινητοποιήσεις του από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τώρα».