Για «καθαρή νίκη» της παράταξής του στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ζήτησε μαζική προσέλευση στις κάλπες στον β’ γύρο.

«Η παράταξή μας “Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών” πέτυχε μια καθαρή νίκη αυξάνοντας αισθητά το ποσοστό της σε σχέση με το 2010 και έχοντας μια πολύ μεγάλη διαφορά της τάξεως των 25 ποσοστιαίων μονάδων από την δεύτερη παράταξη. Με την ψήφο τους οι Θεσσαλοί αναγνωρίζουν το έργο που επιτελέστηκε στον τόπο μας στην πρώτη θητεία της αιρετής περιφέρειας. Επιβραβεύουν την πολιτική της συνεννόησης, της συνεργασίας και της συνένωσης δυνάμεων» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Αγοραστός.

«Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα. Την επόμενη Κυριακή κάνουμε το δεύτερο και καθοριστικότερο. Προσερχόμαστε μαζικά στις κάλπες και ψηφίζουμε Συμμαχία υπέρ των Πολιτών. Ψηφίζουμε την πραγματική, την αληθινή περιφερειακή αυτοδιοίκηση» τόνισε.

Σημειώνεται ότι η παράταξη του κ. Αγοραστού προηγείται με ποσοστό 42,71% (με καταμετρημένες τις ψήφους στο 97,55% των εκλογικών κέντρων) έναντι 17,34% της παράταξης του Νικόλαου Τσιμιλίγκα «Θεσσαλών Συμπολιτεία».