Προβληματισμό προκαλεί στο σύνολο του πολιτικού κόσμου η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τις εκλογές του Ιουλίου του 2012.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ότι θα καταγράψει ποσοστό λίγο πάνω από το 16% αν και το σύνολο των δημοσκοπήσεων τον έδειχναν σε μονοψήφια νούμερα. Έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κασιδιάρης και Αρης Σπηλιωτόπουλος έδιναν μάχη σώμα με σώμα για την τρίτη θέση.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η ΧΑ φαίνεται να υπερδιπλασιάζει τα ποσοστά της στην Αθήνα καθώς στις εθνικές εκλογές του 2012 έλαβε 7,81%.

Στην Περιφέρεια Αττικής, στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε λάβει 7,9%. Σήμερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Ηλίας Παναγιώταρος λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 11%.

Πτώση εμφανίζει το φιλοναζιστικό κόμμα στον Δήμο Πειραιά καθώς η υποψηφιότητα του βουλευτή Νίκου Κούζηλου συγκεντρώνει ποσοστό λίγο πάνω από το 5% όταν στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2012 το κόμμα είχε πάρει 8,26%.

Ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση πάντα με τα εκλογικά ποσοστά του 2012 εμφανίζεται η ΧΑ και στην Κεντρική Μακεδονία καθώς φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό λίγο κάτω απο το 9% όταν τον Ιούλιο του 2012 είχε πάρει 7,2%.