Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Πελετίδης, που σύμφωνα με το exit poll λαμβάνει ποσοστό 29,1% τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα αγωνιστούμε χωρίς να δημιουργούμε αυταπάτες, για να βελτιώσουμε τη θέση της ελληνικής οικογένειας. Μπορούμε την επόμενη Κυριακή να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σ’ αυτούς που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των αγροτών. Την επόμενη Κυριακή θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για να ενισχύσουμε τη θέση του ΚΚΕ».

«Δεν πρέπει να παγιδευτούμε σε εναλλαγές που θα ακινητοποιήσουν το λαϊκό κίνημα και θα προσφέρουν ανάσα στο σύστημα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας» πρόσθεσε ο κ. Πελετίδης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πόλη» στις δικές του δηλώσεις υπογράμμισε:

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους για τον αγώνα, που έδωσαν, και τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή και δεσμεύομαι να συνεργαστώ μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε τον μοναδικό μας αντίπαλο, που είναι τα προβλήματα αυτής της πόλης. Στο δεύτερο γύρο ο πατραϊκός λαός μάς έδωσε την εντολή να αναμετρηθούμε εμείς, εκφράζοντας την ελπίδα και τη δημιουργία, με τον στείρο δογματισμό. Η πόλη μπορεί και πρέπει να περπατήσει ανοιχτή στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής της».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συνεχάρη τους Κώστα Πελετίδη και Κώστα Χριστόπουλο και έκανε έναν πρώτο απολογισμό της θητείας του.

«Νοιώθω υπερηφάνεια γιατί αυτά τα τρία χρόνια διαχειρίστηκα με τους συνεργάτες μου, πολλούς από αυτούς νέα παιδιά, τη δυσκολότερη στιγμή μετά τη μεταπολίτευση. Τη διαχειριστήκαμε με διαφάνεια και εντιμότητα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η παράταξή μου, που λειτουργεί εννέα χρόνια, είναι παρούσα και θα είναι πάντα για την Πάτρα».