Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τα ποσοστά της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και τη ΝΔ να ξεπερνά το σοκ της Αττικής-Αθήνας σημειώνοντας πολύ καλά αποτελέσματα στις υπόλοιπες περιφέρειες το πολιτικό ντέρμπι μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή και στην κάλπη για τις ευρωεκλογές.

Η ΝΔ ναι μεν δεν σημείωσε επιτυχία στο κέντρο αλλά εμφανίζεται να κερδίζει τις 7 από τις 13 περιφέρειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνει ότι με το μισό του πληθυσμού της χώρας στην Αττική-Αθήνα τα αποτελέσματα στις περιφέρειες πρέπει να αναγνωστούν στην σχετικότητα τους.

Πάντως και τα δύο μεγάλα κόμματα κρατούν μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους αφού τα αποτελέσματα δεν δικαιολογούν πανηγυρισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και δεν έθεσε πολιτικό ζήτημα με μόνο ατού την έκπληξη στην Αττική-αθήνα,ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ικανοποίηση και μιλούν για δυναμική των πολιτικών που ακολουθήθηκαν.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται τουλάχιστον μη προβληματισμένη με στελέχη της μάλιστα να μιλούν για κόμμα υπαρκτό ακόμα και καταλύτη στο πολιτικό σύστημα. Προβληματισμός υπάρχει πάντως σ όλα τα στρατόπεδα με τα ποσοστά των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής και ειδικά με τα ποσοστά Κασιδιάρη.

Νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει μέχρι αυτή την ώρα η εικόνα της Αττικής, ωστόσο, σε εννέα Περιφέρειες προηγείται η Νέα Δημοκρατία (Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου), σε δύο Περιφέρειες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ (Αττικής και Ιονίων Νήσων), ενώ σε δύο Περιφέρειες προηγείται το ΠΑΣΟΚ-Ελιά (Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας).


Αναλυτικά:

Στην Περιφέρεια της Αττικής προηγείται η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ρένα Δούρου με ποσοστό 23,06%, ακολουθεί ο κ. Σγουρός Γιάννης με ποσοστό 21,4% και ο κ. Κουμουτσάκος Γιώργος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται με ποσοστό 13,52%. Ο κ. Παναγιώταρος Ηλίας της Χρυσής Αυγής έπεται με ποσοστό 11,76%. Ακολουθούν ο κος Παφίλης Αθανάσιος του ΚΚΕ με 11,32%, ο κ. Χαϊκάλης Παύλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με 7,68%.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι στιγμής προηγείται ο κ. Τατούλης Πέτρος με ποσοστό 44,88%, δεύτερος έρχεται ο κ. Βουδούρης του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,57% και τρίτος ο κ. Δέδες Γεώργιος με ποσοστό 13,03%.

Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας Απόστολος προηγείται με ποσοστό 32,27% έναντι του κ. Ιωαννίδη Γιάννη της Νέας Δημοκρατίας που μέχρι στιγμής συγκεντρώνει το 19,10%. Η κ. Χαραλαμπίδου Δέσποινα του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 11,18% και ο κ. Μπόλαρης Μάρκος συγκεντρώνει το 9,45% των ψήφων.

Στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας ο κ. Κατσιφάρας Απόστολος προηγείται με 23,55% έναντι του κ. Κατσανιώτη Ανδρέα της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει το 19,84% μέχρι στιγμής. Ακολουθούν ο κ. Χατζηλάμπρου Βασίλειος από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 15,62% ενώ ο κ. Σώκος με ποσοστό 12,94%.

Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Δακής Γιώργος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται με ποσοστό 35,95% ενώ ο κ. Καρυπίδης Θεόδωρος ανεξάρτητος ακολουθεί με ποσοστό 28,64%. Έπεται η κα Ζεμπιλιάδου Γεωργία υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑμε ποσοστό 12,20%, ο κ. Μουμουλίδης Θεμιστοκλής του ΚΚΕ με 10,21%.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προηγείται ο κ. Παυλίδης Γεώργιος με ποσοστό 37,17%, ακολουθεί ο κ. Γιαννακίδης Αριστείδης με ποσοστό 26,86% και τρίτος έρχεται ο κ Μορφίδης Κωνσταντίνος με ποσοστό 11,71%. Ο Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 8,75%.

Στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ο κ. Μπακογιάννης Κ. προηγείται με 43,12% ενώ ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 18,71%. Ο κ. Γιαννόπουλος Αθανάσιος ακολουθεί με ποσοστό 13,94%.

Στην Περιφέρεια της Ηπείρου ο κος Καχριμάνης Αλέξανδρος με συγκεντρώνει ήδη το 50,22% των ψήφων και ακολουθεί η κ. Γεροβασίλη Όλγα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,24%.

Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας ο κος Αγοραστός Κωνσταντίνος προηγείται με ποσοστό 43,17% έναντι του κ. Τσιλιμίγκα Νικόλαου που συγκεντρώνει το 17,03% των ψήφων. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη ακολουθεί με ποσοστό 13,09%.

Στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων προηγείται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,95% ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά ο κ. Σπύρου Σπύρος της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 21,38%. Τρίτη μέχρι στιγμής έρχεται η κ. Γκερέκου Αγγελική με ποσοστό 15,43%.

Για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου η κ. Καλογήρου Χριστιάνα από την Νέα Δημοκρατία προηγείται συγκεντρώνοντας το 31,45 % των ψήφων. Ακολουθεί ο κ. Γιακαλής Αθανάσιος με 27,75%, η κ. Κυρίτση Αγλαΐα από τον ΣΥΡΙΖΑ με 17,40% ενώ ο κ. Κόρακας Ευστράτιος του ΚΚΕ συγκεντρώνει το 14,87%.

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προηγείται ο κ. Χατζημάρκου Γεώργιος της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 34,13% και ακολουθεί ο κ. Μαχαιρίδης Ιωάννης με ποσοστό 34,00%. Ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΑ με ποσοστό 17,82%.

Στην Περιφέρεια της Κρήτης ο κ. Αρναουτάκης Σταύρος προηγείται με ποσοστό 41,70% ενώ ο κος Τσόκας Σεραφείμ της Νέας Δημοκρατίας έπεται με ποσοστό 24,56%. Ακολουθεί ο κ. Κριτσωτάκης Μιχαήλ του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 18,87% και ο κ. Στυλιανός του ΚΚΕ με ποσοστό 5,98%.