Εξηγήσεις έναντι της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη και του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου θα κληθεί να δώσει σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Παύλος Πολάκης που ανάρτησε χθες φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον δείχνουν να μετέχει σε τσιμπούσι εν μέσω καραντίνας μαζί με τουλάχιστον άλλα επτά άτομα, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο της ανάσχεσης του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για λάθος εκ μέρους του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθώς δίνει μια κακή εικόνα προς τα έξω, ωστόσο έσπευσε παράλληλα να τον δικαιολογήσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήταν μια αρνητική εικόνα.

Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, πέραν της επικοινωνίας που είναι απόλυτα αρνητική, πρόκειται για μια   -γιατί υπήρχε μια συνέχεια στις ανακοινώσεις στα post που έκανε – παρουσία του σε μια οικογένεια πολύ φιλική, καθότι ο ίδιος ως γιατρός έχει κάνει τεστ πριν από 24 ώρες γιατί σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μη έχοντας τη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι για να γευματίσει.

Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό, επιτρέψτε μου να πω. Το αρνητικό είναι η διαφήμιση. Διότι αυτό είναι μια προτροπή στον κόσμο ότι, εντάξει, δεν χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα. Νομίζω ήταν λάθος όσον αφορά την ανάρτηση. Όσον αφορά την εξήγηση όμως, η εξήγηση είναι επαρκής.

Ένας γιατρός που χειρουργεί και είναι μέσα στο χειρουργείο και έχει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες είναι προφανές ότι δεν είναι κίνδυνος και δεν είναι επικίνδυνος για να διαδώσει τον ιό».

Παρά τα όσα δήλωσε δημόσια ο κ. Τσίπρας η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει ενοχληθεί με την συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. Πολάκη. Το πιθανότερο πάντως, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες είναι να του γίνουν συστάσεις και να μην υπάρξει οποιασδήποτε άλλης μορφής ποινή.