Τα ναυπηγεία του Νεωρίου, στη Σύρο, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σφοδρότητα και την κατηγόρησε «για απάτη σε βάρος των εργαζομένων των ναυπηγείων» που οδηγεί «σε κλείσιμο των ναυπηγείων», εξαιτίας -σύμφωνα με τον ίδιο- της στάσης του υπουργείου Οικονομικών απέναντι στα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Ο κ.Καμμένος είπε σε δήλωσή του ότι συμφώνησε με την κυβέρνηση να δοθεί κατ’ ανάθεση μια δουλειά του Πολεμικού Ναυτικού, για δυο δεξαμενές, στο Νεώριο, προκειμένου τα χρήματα αυτά να δοθούν για πληρωμές δεδουλευμένων των εργαζόμενων. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρότι δεν υπογράφουμε και δεν συμφωνούμε ποτέ σε κυβερνητικές τροπολογίες, συμφωνήσαμε με αυτήν την προϋπόθεση», είπε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι η δουλειά δόθηκε στο ναυπηγείο και εισπράχθηκαν τα χρήματα για τις δύο δεξαμενές, και προσέθεσε:

«Ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνηση έκαναν αυτή τη στιγμή μια πολιτική απάτη, αφού τα χρήματα δόθηκαν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Ο υπουργός Οικονομικών, δια του κ. Θεοχάρη, κατέσχεσε τα χρήματα αυτά, τα οποία επρόκειτο να δοθούν στους εργαζόμενους για παλιές οφειλές. Αυτό οδηγεί στο κλείσιμο του ναυπηγείου και σε πλήρη αναξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζομένους των ναυπηγείων «προκειμένου η κυβέρνηση άμεσα να αποκαταστήσει την αδικία την οποία έκανε, να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη στα ναυπηγεία, όπως και σε όλη την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και στο Πέραμα και στο Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα».

Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, «ούτε πρόκειται να βάλουν σε πολιτικό εκβιασμό τους εργαζόμενους, λέγοντάς τους δήθεν ότι θα το λύσουν με τροπολογία μετά τις εκλογές», ενώ ανέφερε ότι θα ενημερώσει και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στα ναυπηγεία.