Επίθεση στον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, έκανε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. «Δεν είναι στραβός ο γιαλός κ. Βρούτση, στραβά αρμενίζετε!» τόνισε ο πρόεδρος της «Δράσης» από το Κιλκίς όπου περιοδεύει και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Οι ασφαλισμένοι που χρωστούν εισφορές δεν έχουν να πληρώσουν».

«Δύο χρόνια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο κ. Βρούτσης δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι οι ασφαλισμένοι που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές δεν το κάνουν επειδή έχουν κάτι προσωπικό μαζί του ή με την κυβέρνηση αλλά επειδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν. Οι 372.000 «ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι» του ΟΑΕΕ και οι οικογένειές τους, τούς οποίους ο κ. Βρούτσης απειλεί με διώξεις και κατασχέσεις, οι 1,4 εκατ. πολίτες με ληξιπρόσθεσμες οφειλές στις εφορίες, έχουν εξαντληθεί από τους συνεχώς αυξανόμενους φόρους και τη διατήρηση των ασφαλιστικών εισφορών στα επίπεδα προ κρίσης», επεσήμανε αρχικά.

Ευρισκόμενος σε περιοδεία στο Κιλκίς ο Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Δεν είναι στραβός ο γιαλός κ. Βρούτση, στραβά αρμενίζετε! Αντί να καταδιώκετε τους πολίτες με το νέο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, σκεφθείτε την πρόταση των Γεφυρών: διαχωρισμός των εισφορών υγείας και σύνταξης, μετατροπή όλων των ταμείων αυτασφάλισης σε ανταποδοτικά και διαγραφή των παλαιότερων χρεών με ανάλογη προσαρμογή της σύνταξης. Όταν οι πολίτες δεν “συμμορφώνονται” ούτε με την απειλή κατάσχεσης της περιουσίας τους, ακόμα και φυλάκισης, και η κυβέρνηση πανηγυρίζει το success story, τότε είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».