Για «πολύ μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, με καθαρή πρωτιά και μεγάλη διαφορά», έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως τόνισε κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, «ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι πρωτιά και με μία ψήφο είναι νίκη και είναι σωστό. Αν, όμως, οι πολίτες με την ψήφο τους καταφέρουν στις 25 Μαΐου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάνω από το άθροισμα της ΝΔ και της Ελιάς, τότε θα μιλάμε για πολιτικό σεισμό που θα επιταχύνει τις θετικές πολιτικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «εμείς θα πάρουμε τις προβλέψιμες πρωτοβουλίες, γιατί θεωρούμε ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί ο τόπος από αυτή την κυβέρνηση και από αυτή την πολιτική, με τον δρόμο της δημοκρατίας και των εκλογών, τόσο το καλύτερο. Αλλά πιστεύω ότι εάν η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη- και είναι απολύτως εφικτό- τότε το Ζάππειο πρέπει να έχει πολλές αίθουσες, καθώς θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και σε άλλα κόμματα που θα επιταχύνουν εξελίξεις».

Σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times, για το παρασκήνιο στη Σύνοδο των Καννών, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι αποτελεί «πολιτική βόμβα μεγατόνων» και παρατήρησε πως 48 ώρες μετά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «σιωπά», ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος «πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να εκφράσει τη στήριξη στους συνδυασμούς του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη στον κεντρικό δήμο και της Δέσποινας Χαραλαμπίδου (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει παρατάξεις, αλλά δεν τις «καπελώνει», και σημείωσε πως άλλοι υποψήφιοι που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» στην πραγματικότητα έχουν τη στήριξη κομμάτων, μνημονιακής πολιτικής και κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επισήμανε ότι «η Αυτοδιοίκηση είναι κλινικά νεκρή», καταλογίζοντας ευθύνες στις πολιτικές που ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις κι επιτέθηκε εναντίον του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο αποκάλεσε «παρακολούθημα της κυβερνητικής πολιτικής».

Με αφορμή την αυριανή παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μηταφίδης είπε πως αν ήταν δήμαρχος θα προχωρούσε στην κήρυξη γενικής απεργίας στην πόλη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Κι όταν ρώτησε τον κ. Μπουτάρη τι θα κάνει εισέπραξε την απάντηση από τον δήμαρχο: «Όπως ξέρεις, εγώ δεν είμαι ακτιβιστής, εφαρμόζω τη νομιμότητα».

«Με αυτή τη μνημονιακή νομιμότητα της συμφοράς, που έχει καταστρέψει τον τόπο, εμείς είμαστε αντίθετοι από την πρώτη στιγμή», σχολίασε ο κ. Μηταφίδης.