Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και του συναδέλφου του από τη Νέα Δημοκρατία, Θάνου Πλεύρη.

Αφορμή για την νέα κόντρα στάθηκε η διάταξη του σχεδίου νόμου για τη συγχώνευση των εισαγγελέων Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο βουλευτής της συμπολίτευσης, απαντώντας στις αιτιάσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τόνισε πως «επειδή πετάχτηκε ένας συνάδελφος και κάνει αναφορές στη Τουλουπάκη, έχω να πω τα εξής. Του κ. Σαμαρά έχει αρχειοθετηθεί η υπόθεση, αντιθέτως φάκελοι από την εισαγγελία Διαφθοράς έχουν έρθει για εσάς εδώ! Αν κάποιος λοιπόν ελέγχεται δεν είναι ο κ. Σαμαράς».

Αμέσως ο κ. Πολάκης εξανέστη και παίρνοντας το λόγο επισήμανε: «Τολμάει ο κ. Πλεύρης να πει ότι έχουν έρθει για μένα φάκελοι ενώ καταργείτε την εισαγγελία διαφθοράς επειδή σας ενοχλεί η Τουλουπάκη; Θα βουτάς τη γλώσσα σου βαθιά στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς. Βρεθείτε 30 βουλευτές, σας προκαλώ, στήστε προανακριτική για μένα και τον Ξανθό».

Οι δύο άνδρες δεν συνέχισαν το επεισόδιο και επιχείρησαν να δώσουν εκατέρωθεν εξηγήσεις στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου. Ο κ. Πλεύρης εξέφρασε τη δυσφορία του για την αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό και ο κ. Θάνος Πλεύρης για την επίκληση δικογραφίας που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ.