Στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, ακόμη και εντός της ΝΔ, αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για «σύγχυση» αναφορικά με το θέμα.

«Φοβάμαι ότι υπάρχει μια σύγχυση για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό. Κατέστη σαφές ότι δεν έχει απολεστεί κανένα ουσιαστικό η δικονομικό δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε μιλώντας την Τρίτη στον Real FM.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στο χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times για το πώς επιλέχθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, σημειώνοντας: «Εκείνο το καλοκαίρι, μπορείτε να δείτε την εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα, ειδικά όταν ακούστηκαν τα περί δημοψηφίσματος. Μπορείτε να δείτε κι εσείς το τι απόσταση διένυσε η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια».

«Έχουμε περάσει μια τεράστια κρίση. Μία κρίση που έχει φέρει την κοινωνία μας στα όριά της. Τώρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να αποκλιμακώνεται. Η αλλαγή δεν θα έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη. Τρείς μήνες συνεχώς κατεβαίνει η ανεργία. Είναι μια θετική τάση, σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε:

«Έχουν βεβαιωθεί 25 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη εισπραχθεί 7 εκατ. ευρώ, και αυτό αφορά εμβάσματα εξωτερικού, offshore εταιρείες. Βλέπετε ότι φέρνουμε αποτελέσματα».