«Αν δεν ληφθούν άμεσα γενναιότερα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων, του ΕΣΥ απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας, αν δεν ληφθούν μέτρα και στις εστίες διασποράς του κορονοϊού, όπως στα μέσα μεταφοράς, τότε θα δούμε να αναπτύσσονται και κύματα οργής πάνω στα συντρίμμια της ύφεσης και της ανεργίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, καλώντας εμφατικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να αξιοποιήσει πιο τολμηρά το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και τώρα».

Όπως τόνισε, «σε όλη την Ευρώπη αναζητούνται διευκολύνσεις για τη νέα γενιά μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά στην Ελλάδα με το νέο πτωχευτικό κώδικα ασκείται ακόμη μεγαλύτερη πίεση όχι μόνο στα αδύναμα στρώματα, αλλά και στη μεσαία τάξη πλέον. Και επειδή τα ευρωπαϊκά κονδύλια αργούν, επειδή η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμένεται ενδεχομένως με διψήφιο νούμερο, επειδή θα έχουμε έκρηξη της ανεργίας απαιτούνται άμεσα μέτρα. Ήδη η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ΕΕ στην ανεργία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία».

Ακόμη, κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να ασχολείται με την προπαγάνδα και τον εξωραϊσμό της κατάστασης μέσω των καλοταϊσμένων μέσων ενημέρωσης στα οποία δίνει εκατομμύρια ευρώ», ασκώντας σκληρή κριτική στο πως η ΝΔ «εξανέμισε την αρχική επιτυχία της ελληνικής κοινωνίας στην α΄ φάση της πανδημίας. Υπήρξε χαλάρωση, άνοιξε πρόχειρα τον τουρισμό και τα πολυκαταστήματα, και ακόμη και σήμερα δεν έχει η κυβέρνηση ενιαία γραμμή για την εφαρμογή των μέτρων, όπως βλέπουμε λόγου χάρη στις εκκλησίες».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν κάνει μαξιμαλιστική αντιπολίτευση όπως αυτή που δεχόταν από την ΝΔ. «Αντί να λέει ο Κ. Μητσοτάκης ό,τι λένε οι Γερμανοί, αντί να εξωραΐζει την κατάσταση και στο ζήτημα της Τουρκίας, να εξασφαλίσει να γίνουν πράξη οι κυρώσεις προς το καθεστώς Ερντογάν. Αν το κάνει αυτό τότε μπορεί να λογαριάζει στη στήριξη της αντιπολίτευσης» είπε, καλώντας την κυβέρνηση «να  αξιοποιήσει τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με μεγάλη πλειοψηφία ζητούν κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία -κάτι που δυστυχώς δεν κάνουν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, και ιδίως η γερμανική κυβέρνηση».

Τέλος, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός με την Τουρκία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε οι σεισμοί δεν μπόρεσαν να ταρακουνήσουν το μυαλό του Ερντογάν, ώστε να αφήσει στην άκρη τις προκλήσεις. Τώρα που τα βάζει με όλους, ακόμη και με τον Μακρόν, είναι ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πιο αποτελεσματικά και αποφασιστικά βήματα. Τώρα που ο Ερντογάν εντείνει την αυτοαπομόνωση του, να διεκδικήσει ο Κ. Μητσοτάκης και να εξασφαλίσει ότι η Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου, χωρίς αναβολές, θα αποφασίσει κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν, αν αυτός αρνείται το καρότο του διαλόγου, μέσω του διεθνούς δικαίου. Χωρίς το μαστίγιο των κυρώσεων, ο Ερντογάν θα συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα».