«Είναι μια ευκαιρία να συνεχίσω μια δράση που σταμάτησε απότομα πριν από 20 χρόνια», δήλωσε την Παρασκευή ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του στον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη.

«Ο κ. Καμίνης προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, όχι των πολιτικών. Η θητεία του είναι μόλις 3,5 χρόνια. Τα δύο πρώτα χρόνια έπρεπε να εξυγιάνει οικονομικά τον δήμο και είχε 1,5 χρόνο μόνο για να ασκήσει τα προγράμματα. Το όραμα του με κάνει να θέλω να τον στηρίξω στο υπεράνθρωπα δύσκολο αυτό έργο», ανέφερε, μιλώντας στον Real FM, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

«Στα πολιτιστικά, που υπάρχει ήδη ένας ΤΑΠ πολιτιστικών δρώμενων, το οποίο είναι σε συνεργασία με τις μικρές ομάδες που βρίσκουν μέσω του Δήμου, έναν τρόπο να εκφραστούν. Το άλλο είναι να μπορέσει ο Δήμος, στον χώρο του να στηρίξει τα μικρά βιβλιοπωλεία. Το τρίτο είναι η Όπερα της Αθήνας, η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης, Μαρία Κάλας και πάρα πολλά άλλα ακόμα», πρόσθεσε ο κ. Βασιλικός.

«Οι συνθήκες που προήλθε η δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι ίδιες. Αυτή η χρηματοπιστωτική κρίση και η δικτατορία των οίκων αξιολόγησης, δημιούργησε ένα καινούριο Λούμπεν, το οποίο ξαφνιάστηκε με αυτή την απότομη πτώχευση. Από εκεί αντλεί ένα μέρος ψηφοφόρων η Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η ρίζα. Δεν υπάρχει φασιστικό πνεύμα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ο δομημένος φασισμός που υπάρχει σε άλλες χώρες στην Ελλάδα», σχολίασε σε ερώτημα σχετικό με το ότι η Χρυσή Αυγή, έχει υποψήφιο στον δήμο της Αθήνας.