Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισκέφθηκε σήμερα την Τρίπολη και σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης συναντήθηκε με στελέχη του κόμματός του.

«Εμείς πορευόμασταν στη βάση ενός πατριωτικού παρεμβατισμού, εμείς προτάσσουμε την πατρίδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις ευρωεκλογές. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο οι πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους πατριώτες με βαθιά γνώση των θεμάτων που απασχολούν τη χώρα.

Δεν θέλουμε, είπε, Ευρώπη των τραπεζών και των χρηματιστών, αλλά Ευρώπη των εθνών, και τόνισε πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αφού το 80% των αποφάσεων που διέπουν τη ζωή μας βγαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο, γι’ αυτό χρειάζεται οι ευρωβουλευτές να έχουν γνώση και εμπειρία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στη δική του θητεία στην Ευρωβουλή και συνέκρινε το έργο του με αυτό του κ. Σαμαρά, που ήταν ευρωβουλευτές το ίδιο χρονικό διάστημα, λέγοντας πως αυτός ήταν παραγωγικός εν αντιθέσει με τον πρόεδρο της ΝΔ. Παρουσιάζοντας, στοιχεία από το Ευρωκοινοβούλιο, σημείωσε ότι σε τρία χρόνια που ήταν ευρωβουλευτές, ο κ. Σαμαράς έκανε 15 μόνο ομιλίες, ενώ ο ίδιος έκανε 115, και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο έκανε μόνο οκτώ ερωτήσεις και κατατάχθηκε, όπως τόνισε, τελευταίος των ευρωβουλευτών, ενώ ο ίδιος κατέθεσε 663 ερωτήσεις και κατατάχθηκε πρώτος.

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, λέγοντας ότι γίνεται για καθαρά με προεκλογικούς λόγους.

Ανέφερε ακόμα ότι «το σύστημα δεν θέλει φωνές αντίστασης» και κατηγόρησε τις εφημερίδες και τα “συστημικά” κανάλια ότι δεν προβάλλουν το κόμμα του, παρ’ ότι, όπως εξήγησε, είναι το τέταρτο σε δύναμη κόμμα που εκπροσωπεί τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο με δύο βουλευτές, εν αντιθέσει με το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη που υπέρμετρα προβάλλεται σε όλα τα μέσα. Συμπλήρωσε ότι επειδή ο ίδιος αντιστάθηκε και είπε το μεγάλο «όχι» όταν έπρεπε, το σύστημα δεν του το συγχώρεσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ περιόδευσε σήμερα στις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.