Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Τριμερή Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, κατά τη συνάντηση, αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των τριών χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης αναμένεται περαιτέρω να γίνει ανασκόπηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της συνεργασίας των τριών χωρών, ενώ θα εξεταστούν επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη θεσμοθέτηση της εν λόγω συνεργασίας.

Πριν από την Τριμερή Συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, και του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων της Τριμερούς Συνάντησης, οι τρεις υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ (στις 13.00).

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο αυθημερόν.