«Με περισσό κομπασμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαφημίζει ως συνέχεια του σήριαλ «success story» της οικονομίας, την αναμενόμενη άνοδο του τουρισμού στα 20 εκατομμύρια.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν ο ίδιος ο Σαμαράς, ο μνημονικός Σπηλιωτόπουλος και ο «ανεξάρτητος» δεξιός Κακλαμάνης:

-Πόσα από τα κλειστά ξενοδοχεία στο ρημαγμένο κέντρο της Αθήνας θα ανοίξουν αυτή τη σαιζόν;

-Πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν;

-Με ποιες συλλογικές συμβάσεις θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι;

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη κυβέρνηση αλλά όχι για τις χιλιάδες των απολυμένων και των εργαζόμενων σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας.

Με πρόσχημα την «άνοδο του τουρισμού» άλλωστε Καμίνης και Σγουρός λειτουργούν σαν πολιορκητικός κριός για την κατεδάφιση της κυριακάτικης αργίας εξοντώνοντας τους εμποροϋπάλληλους και πριμοδοτώντας τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

-Πόσοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στους αρχαιολογικούς χώρους; Οι προσλήψεις ελάχιστων με πεντακοσάρικα είναι απλά εξευτελισμός.

Το μόνο σχέδιο που υλοποιούν είναι η εξασφάλιση των κερδών των μεγαλοξενοδόχων και των πρακτορείων τουρισμού που φροντίζουν να προεισπράττουν ακόμη και την κατανάλωση μιας τσίχλας από τον τουρίστα αφήνοντας μηδενικό ποσό για ελεύθερη κατανάλωση στη πόλη. Η εικόνα των τουριστών «κοπάδι» των εταιριών είναι αποκρουστική.

Απέναντι στα άθλια σχέδια τους στηρίζουμε τους αγώνες για να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία με όλους τους εργαζόμενους και τις συλλογικές συμβάσεις τους που πετσοκόπηκαν με πρόσχημα τη κρίση. Υποστηρίζουμε την επαναφορά των μαζικών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για κάθε εργαζόμενο».

«Όλοι και όλες στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων στην απεργιακή κινητοποίηση κατά του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 4 Μάη».