Μία δημοσκόπηση της Alco παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open TV μέσω της οποίας φαίνεται η άποψη της κοινής γνώμης για τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν όλους το τελευταίο διάστημα. Δίκη Χρυσής Αυγής, κορονοϊός, οικονομία, καθώς και η πάντοτε επίκαιρη πρόθεση ψήφου, αλλά και καταλληλότερου πρωθυπουργού.

Η έρευνα, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, έγινε τηλεφωνικά και πήραν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου.

Η διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στις 16,9 μονάδες και πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση